Trudno dziś o dobrą wędlinę, dlatego polecam zrobić ją sobie. Nie jest to ani trudne, ani bardzo kosztowne. Takie mięso sobie zamarynowane i upieczone jest bardzo smaczne, możemy część zamrozić i mieć na później. Moja propozycja to boczek faszerowany mięsem mielonym, pierś z kurczaka nadziewana, rolada z piersi kurczaka i karkówka. Karkówkę możemy podać zarówno na ciepło jako danie obiadowe, lub na zimno jako dodatek do chleba.
Boczek faszerowany mięsem mielonym
Boczek faszerowany mięsem mielonym, pieczony w piekarniku, idealny na każdą uroczystość, święta, czy bez okazji, jako dodatek do chleba. Przygotowanie boczku nie jest bardzo skomplikowane, a może go zrobić każdy, potrzebna tylko chęć i piekarnik cały przepis w linku Boczek faszerowany
Rolada z piersi kurczaka
Rolada z piersi kurczaka, nadziana mięsem mielonym i suszoną śliwką, smaczny, prosty dodatek na kanapki, idealna na święta, czy uroczystości rodzinne. Przepis jest dosyć prosty, a rolada pięknie się prezentuje cały przepis w linku Rolada z piersi z kurczaka
Pierś z kurczaka faszerowana
Pierś z kurczaka faszerowana mięsem mielonym, bardzo smaczna, idealna na kanapki, ale można też zjeść ją na ciepło jako danie obiadowe. Przepis dosyć prosty, a pierś pieczona w piekarniku jest soczysta, idealna na każdą okazję, czy to na święta, czy na inną uroczystość rodzinną, przepis w linku Pierś z kurczaka faszerowana
Karkówka pieczona
Karkówka pieczona w piekarniku, wcześniej zamarynowana, to bardzo soczyste i pyszne mięso. Taką karkówkę można pokroić na grubsze plastry i zjeść na ciepło razem z sosem z dodatkiem ryżu, kaszy, ziemniaków, surówki, a można też zimną cienko pokrojoną zjeść z chlebem, jako wędlinę. Przepis jest dosyć prosty, a mięso bardzo smaczne. Tak przygotowana karkówka to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny, lub na uroczystości typu święta, przepis w linku Karkówka pieczona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz