Sałatka meksykańska to jedna z tych bardzo szybkich sałatek, smaczna i taka na każdą okazję: zwykłą kolację, przekąskę do pracy, ale także na uroczystości. Składników jest mało, gotujemy tylko jajka, a kroimy też nie wiele. Taką sałatkę meksykańską robię zawsze na święta.
Składniki sałatki:
- 1 puszka Mieszanki Meksykańskiej 425 gramów
- 4 jajka
- 3 ogórki konserwowe
- 1 cebula
- 2-4 łyżki majonezu
- 1 płaska łyżeczka chrzanu
- pieprz
Wykonanie:
Mieszankę Meksykańską na sałatkę odsączyć na sicie, jest tam kukurydza, groszek zielony, papryka i powinna być fasola, ale nie zawsze jest. Jajka ugotować na twardo. Ogórki, obraną cebulę i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, dodajemy trochę pieprzu i mieszamy. Majonez robię sama, trwa to tylko chwilę, a jest pyszny, doprawiony tak jak lubię, na blogu jest przepis na majonez. Do majonezu dodać chrzan, wymieszać i połączyć z sałatką meksykańską.
Zobacz!!!!
Coś na obiad Zupy Coś do chleba Chleb, bułki, chałki Sałatki Coś słodkiego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz