Kiełbasa smażona pod żółtym serem to pomysł na szybki, ciepły posiłek, kiedy brakuje nam czasu. Taką kiełbasę bardzo lubi moja rodzina, oczywiście najlepiej jak jest taka swojska kiełbasa, wędzona, pięknie pachnie przysmażona na patelni, z dodatkiem ketchupu, musztardy i jakiejś sałatki, czy nawet ogórka kiszonego.
Składniki:
- kiełbasa cienka
- ser żółty w plastrach
- tłuszcz do smażenia
- ketchup
- musztarda
Wykonanie:
Kiełbasę pokroić na kawałki takie, jakie mamy ochotę zjeść, każdy kawałek przekroić wzdłuż na pół, ale nie do końca, tak aby kiełbasa była połączona. Z wierzchu porobić nacięcia na kiełbasie. Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć kiełbasę stroną ze skórką z nacięciami, przysmażyć, odwrócić i na wierzch położyć po plasterku sera żółtego, przykryć i chwilę smażyć, aż ser się rozpuści. Podawać od razu z dodatkami jakie lubimy: ketchupem, musztardą, chrzanem, sałatką i z chlebem.
Zobacz!!!!
Coś na obiad Zupy Coś do chleba Chleb, bułki, chałki Sałatki Coś słodkiego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz