Początek jesieni

17 lutego 2021

Pasta z twarogu i jajek

 Pasta z twarogu z dodatkiem jajek ugotowanych na twardo, cebuli, szczypiorku i majonezu, to pyszny dodatek do chleba. Pasta doprawiona jest solą i pieprzem, a wszystko połączone majonezem, który można zastąpić gęstym jogurtem lub śmietaną. Przepis bardzo prosty i szybki, mało składników, które dostępne są zawsze.


Składniki:

  • 300 gram twarogu półtłustego
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 -2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo i obrać. Twaróg przełożyć do salaterki, rozkruszyć go widelcem, dodać zimne ugotowane jajka, wszystko rozdrobnić widelcem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, a szczypiorek umyć i pokroić. Do pasty dodać cebulę, szczypiorek, sól, pieprz do smaku i majonez, ja majonez robię sama, przepis znajduje się na blogu, całość wymieszać. Pastę po wierzchu posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Polecam !!!!

 Coś na obiad           Zupy               Coś do chleba                    Chleb, bułki, chałki      Sałatki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz