Sałatka z kapustą pekińska, taka prosta, z dodatkiem sera feta, kukurydzy, papryki konserwowej, suszonych pomidorów, a po wierzchu posypana prażonymi nasionami słonecznika. Idealna na lekki posiłek do pracy, czy na kolację. Przepis prosty i szybki.
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 100 gram sera Feta
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
- 100 gram suszonych pomidorów
- 4-5 kawałków papryki konserwowej, lub pół świeżej
- 1-2 łyżki nasion słonecznika
- olej od pomidorów suszonych
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
Wykonanie:
Kapustę pekińską umyć i pokroić w cienkie paseczki, a następnie wyłożyć na półmisek. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do sałatki. Ser Feta pokroić w kostkę, a paprykę i suszone pomidory w paseczki, wszystko dodać do sałatki. Nasiona słonecznika uprażyć na suchej patelni, mieszając, cały czas mieszając, uważać, aby się nie spaliły. Do 4-5 łyżek oleju z suszonych pomidorów dodać sok z cytryny, wymieszać i polać sałatkę a na koniec posypać uprażonymi nasionami słonecznika.
Zobacz!!!!
Coś na obiad Zupy Coś do chleba Chleb, bułki, chałki Sałatki Coś słodkiego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz