Składniki:
- 0,75 kg wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Cebulę obrać pokroić w krążki, udusić na tłuszczu pod przykryciem, posolić i popieprzyć. Wątróbkę obrać z żyłek, wymyć i osuszyć. Większe kawałki wątróbki pokroić, mniejsze zostawić w całości. Rozgrzać tłuszcz na patelni, wątróbkę panierować w bułce tartej i smażyć na dużym ogniu z każdej strony do zrumienienia, wyłożyć uduszoną cebulę, łyżkę bułki tartej posypać na patelnie, przemieszać i podlać szklanką wody, zagotować, dodać sól i pieprz do smaku. Wątróbka duszona gotowa, pyszna jest z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz