Początek jesieni

17 stycznia 2020

Sałatka z makreli wędzonej

Sałatka z makreli wędzonej, z jajkiem ugotowanym na twardo, cebulą, zieloną natką pietruszki, połączone z majonezem, to smaczny i zdrowy dodatek do pieczywa.


Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • zielona natka pietruszki
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 kiszony ogórek
  • pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Z makreli zdjąć skórę, rybę obrać z ości i pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, sparzyć wrzącą wodą i dokładnie odcedzić. Zimne jajka obrać i pokroić w kostkę, tak samo pokroić ogórka. Wszystko przełożyć do salaterki, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Majonez domowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz