Sałatka z makreli wędzonej, z jajkiem ugotowanym na twardo, cebulą, zieloną natką pietruszki, połączone z majonezem, to smaczny i zdrowy dodatek do pieczywa.
- 1 wędzona makrela
- 1 cebula
- 4 jajka
- zielona natka pietruszki
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 kiszony ogórek
- pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Z makreli zdjąć skórę, rybę obrać z ości i pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, sparzyć wrzącą wodą i dokładnie odcedzić. Zimne jajka obrać i pokroić w kostkę, tak samo pokroić ogórka. Wszystko przełożyć do salaterki, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Majonez domowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz