Składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej
- 5 dkg grzybów suszonych
- olej
- 1 cebula
- 1 płaska łyżeczka miodu
- liść laurowy
- 3 ziela angielskie
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Grzyby wymyć, zalać gorącą wodą i namoczyć. Kapustę kiszoną, u nas jest robiona własna, odcisnąć, posiekać, zalać trochę wodą z moczonych grzybów, dodać liść laurowy i ziele angielskie, zagotować. Grzyby jak miękkie, odcisnąć z wody, posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, olej rozgrzać na patelni, dodać cebulę i zeszklić ją na złoty kolor, dodać grzyby, chwilę przesmażyć, włożyć do kapusty, wlać też resztę wodę, w której się moczyły, ugotować do miękkości. Kapustę doprawić do smaku solą, pieprzem i dodać miód. Kapusta z grzybami gotowa. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz