Sałatki zdrowe, smaczne, kolorowe zachęcają do jedzenia, a można je jeść do woli, bo nie tuczą. W Domu pełnym mięty... robimy dużo sałatek, prostych, szybkich i takich bardziej pracochłonnych. Dziś sałatka szybka z ostatnich pomidorów tego sezonu.
- 1 pomidor czerwony
- 1 pomidor żółty
- 1 pomidor czarny
- papryka
- ser feta
- miks sałat
- kilka czarnych oliwek
- 2 suszone pomidor
- Sos:
- 2 łyżki oleju spod suszonych pomidorów
- 1 łyżka soku z cytryny
- odrobina pieprzu
- oregano
- 1/2 łyżeczki miodu
Wykonanie:
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić. Sałatę wymyć, osuszyć, porwać na małe kawałki i ułożyć na talerzu. Paprykę opiec nad gazem, zdjąć skórkę i pokroić. Na sałacie ułożyć rzędami pomidory, między rzędami pomidorów dać paprykę. Ser feta pokroić i ułożyć na sałatce. Pomidory suszone pokroić i dać na wierzch sałatki, przybrać oliwkami. Sos dobrze wymieszać polać sałatkę. Sałatka idealna na kolację lub do pracy na drugie śniadanie. Smacznego!
Zobacz także Sałatka z jarmużem
Zobacz także Sałatka z jarmużem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz