Składniki:
- 1 galaretka u nas brzoskwiniowa
- owoce świeże i mrożone: truskawki, borówki, czereśnie, maliny itd.
Wykonanie:
Galaretkę rozpuścić w pół litra gotowanej wody, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W pucharkach ułożyć owoce, mrożonych nie rozmrażać, świeże umyć i wypestkować. Dobrze jak są różne owoce: słodkie i kwaśne, kolorowe. Dobrze komponują się maliny, truskawki, borówki, czereśnie, brzoskwinie, banan co kto lubi. Owoce w pucharkach zalać gorącą galaretką i deser pyszny gotowy. Wychodzą 4 pucharki galaretki z owocami. Smacznego!
z mrozonymi owocami szybciej galaretka tężeje. Jak nie mam mrozonych, to rozpuszczam galaretke w 300ml wrzatku. Wlasciwie, to odstawiam na 5 minut i mieszam wtedy. Pozniej dolewam 200ml zimnej wody i wstawiam do lodowki, zeby zastygla.
OdpowiedzUsuńDobry pomysł
OdpowiedzUsuń