Początek jesieni

13 października 2019

Sałatka z pieczoną papryką

Sałatki ze świeżych warzyw to samo zdrowie, dlatego w Domu pełnym mięty... robimy bardzo dużo sałatek
.
Składniki:

  • Garść sałaty mieszanej
  • ser Feta
  • papryka
  • oliwa spod pomidorów suszonych
  • sok z cytryny
  • pomidor
  • pestki słonecznika
  • czarnuszka mielona
  • pieprz

Wykonanie:
Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki ułożyć na talerzu. Paprykę opiec nad gazem, aż będzie czarna włożyć na chwilę do foliowej torebki, zeskrobać czarną skórkę, pokroić na cząstki, ułożyć na sałacie, dodać pokrojony ser Feta i pomidory sparzone, obrane ze skórki, pokrojone na cząstki. Słonecznik podprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. 2 łyżki oliwy utrzeć z łyżką soku z cytryny i polać sałatkę, po wierzchu posypać czarnuszką. Sałatka z papryką gotowa, lekka, smaczna i prosta. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz