7 października 2019

Dyniowe placuszki

Dynia królowa jesieni lubiana jest pod każdą postacią. W Domu pełnym mięty... zapraszamy na dyniowe placuszki, idealne dla dzieci, ale dorośli też nimi nie pogardzą.

talerz,placuszki, maliny

Składniki:

  • 40 dkg obranej dyni
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka oleju
  • szczypta soli

Wykonanie:
Obraną dynię zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać mąkę, jajka, mleko, sól i olej, dobrze wymieszać łyżką. Rozgrzać olej na patelni, nakładać porcje łyżką i smażyć z obydwu stron około 2 minuty. Dyniowe placuszki smaczne są same, można podać je z dżemem, lub jak u nas z jogurtem i malinami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz