Początek jesieni

24 września 2019

Schab w sosie pieczarkowym

Dom pełen mięty...zaprasza na pyszny schab w sosie pieczarkowym, ale bez pieczarek.Danie smaczne, łatwe w przyrządzeniu, można przygotować wcześniej, a gdy zjawią się goście schab bardzo szybko można podgrzać i obiad gotowy.

Składniki:
  • 2 zupy pieczarkowe
  • 1 jogurt naturalny
  • 3 łyżki śmietany
  •  natka pietruszki
  • sól 
  • pieprz
  • Schab 60-70 dkg
                                                                                                                                                                 Schab podzielić na grubsze kotlety, rozbić posolić i lekko obsmażyć z dwóch stron na tłuszczu.Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Zupy pieczarkowe rozpuścić w wodzie, dodać jogurt, śmietanę, pietruszkę natkę, wymieszać i polać kotlety. Przykryć naczynie, wstawić do piekarnika upiec ok. godziny lub udusić na ogniu, obiad gotowy Smacznego!
Udka pod ciastem francuskim

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz